Marmotten zijn aardig en je hebt er geen flikker aan.

Aardig gevonden willen worden is zo’n beetje volksziekte nummer 1.
Je maakt je zorgen over wat anderen van je vinden. Je voegt je naar wat anderen willen. Je zegt vaak ‘Ja’ terwijl het ‘Nee’ is. En danst naar de pijpen anderen. Je doet alles om de harmonie te bewaren. Het resultaat: iedereen vindt je aardig behalve jijzelf. Dat noem ik harmonieverslaving: het Marmot Syndroom. Tja, een marmot is hartstikke aardig, maar je hebt er geen flikker aan. In Ecuador maken ze ijs met marmottensmaak. Lekker dan! Wil jij een marmot zijn?

Wanneer je niet authentiek bent, word je automatisch een marmot. Je gaat om met mensen die iets anders willen dan jij en maakt jarenlang keuzes die niet de jouwe zijn. Maar op een gegeven moment kijk je terug op je leven, je relaties en je werk. En opeens denk je: ‘er klopt iets niet, het lijkt wel alsof ik in de verkeerde film zit.’

Dan heb ik een verrassing voor je! Dat klopt. Een leven lang heb je honderden keren gedaan wat anderen wilden. Je hebt je eigen ‘Nee’ tig keer genegeerd. En niet geluisterd naar je eigen ‘Ja’. Je bent onderdeel geworden van de droom van iemand anders.

Hoe word je de hoofdpersoon in je eigen droom? Dat gaat over kleur bekennen. Weten wie je bent, wat je kan en wat je wil. En daarvoor gaan staan en authentiek zijn. Ja is Ja en Nee is Nee. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. Je weet wat je aan mij hebt.

Als marmot ben je onderdeel van iemand anders zijn droom. Hoe ga je staan? Ben je dan die Zebra, Leeuw, Giraffe, Dolfijn, Golden Retriever of Tijger. Mensen bewonderen je wanneer je kleur bekent en in je kracht staat. Bijvoorbeeld die Neushoorn, Olifant of Adelaar.

Wat ben jij?

Ben jij die marmot of ben je die Mountain Lion? Als jij kleur wil bekennen en nog succesvoller wil zijn als mens of inspirerend leider dan is de Top Business Academy voor jou.

Kom naar de kennismakingsavond op 5 november en meld je aan op www.topbusinessacademy.nl

Fijn dat je er bij bent! Reserveer je plek

Meld je aan en reserveer je plek

Hoe goed is je veerkracht? Doe de test.

Vraag hier de test aan.