Écht een prachtige dag met een strakblauwe lucht. Het geluk lacht je toe en je hebt vertrouwen in een schitterende toekomst. Zo zonnig dat je zelfs twee zonnebrillen hebt gekocht. Je hebt je droom helder: een brug bouwen naar de maan.

De prachtige bouwmaterialen voor je brug heb je al in huis, net als de mooiste en beste gereedschapskist die je kunt bedenken. Vol energie ga je aan de slag om te bouwen aan je Droom.

Na verloop van tijd, als donderslag bij heldere hemel, slaat het weer om. Bliksem, onweer, regen en zelfs ijzel. Bij het bouwen aan je Droom zit het even goed tegen. Je voelt je boos, verdrietig en laat je uit het veld slaan. Je belandt met een zak chips en een biertje in je hand op de bank voor de TV. Je hebt het opgegeven en je raakt uiteindelijk verbitterd. Van de restmaterialen bouw je een lullig schuurtje in de tuin.

Waar is je veerkracht gebleven? Waar is je passie voor je Droom?

Dat doet me denken aan die twee vliegen die in een grote kan melk zijn terechtgekomen. Ze trappelen zich suf en proberen uit de kan te komen. De ene vlieg begint te klagen en te zeuren. Heeft het lastig en vindt het moeilijk. Hij geeft op en verzuipt. De andere vlieg blijft doortrappelen en uiteindelijk wordt de melk boter en weet hij uit de kan te klimmen.

Veerkracht is één van de belangrijkste voorspellers van succes. Wil je weten hoe goed je veerkracht is, doe hier de test.

Blijf je verzuurd op de bank zitten of kom je in actie? Wat heb je geleerd van je tegenslagen? Hoe ga je het de volgende keer anders doen? Wat is jouw Droom, je passie? Waar wil jij voor gaan? Wat heb je nodig? Wat ga je nu doen?

 

image credit: Guslin Al-Fikrah on Unsplash

Fijn dat je er bij bent! Reserveer je plek

Meld je aan en reserveer je plek

Hoe goed is je veerkracht? Doe de test.

Vraag hier de test aan.